Nyheter

Selma French til Sentralbadet!

Selma French kjem med fullt band til Sentralbadet Litteraturhus under Hardanger Internasjonale Siderfestival 2023!

Selma French har lenge vært synlig på norske konsertscener, da som vokalist og felespiller i Masåva og Morgonrode. I tillegg er hun å se som musiker i band som Frøkedal&Familien, Siv Jakobsen og som feature i The Switch. Nå presenterer hun sitt soloprosjekt med debutalbumet «Changes like the weather in the mountain» som allerede har blitt hyllet av musikkanmeldere.

 «Noe av det beste jeg har hørt i år. Solodebuten fra Selma French er et dynamisk verk som imponerer stort.» – Eivind August Westad Stuen, Aftenposten (Terningkast 6)

«et unikt vokal- og låtskrivertalent som tidlig la seg tettere på Anne Lise Frøkedal enn Susanne Sundfør eller Thomas Dybdahl.» Tor Martin Bøe, VG (Terningkast 6) 

Musikken viser hennes beundring for norsk og engelsk folkemusikk, med et nytt budskap pakket inn med wurlitzer, hardingfeler og noen high pitched koringer. Musikken beveger seg fra åpne landskap som store fjell til gjemte rom med hjerteskjærende skildringer om det enkle og såre. Konserten hennes under årets VillVillVest i Bergen for en uke tilbake var det eneste som fikk terningkast 6 og musikkanmelder i GAFFA.NO, Geir Magne Staurland, skriver blant annet: 

«Det er Selma French som er musikk-Norges best bevarte «hemmelighet» – enn så lenge. Konserten hennes i Bergen lot det ikke være noen tvil.» 

«Hun vant 2022s Vill Vill Vest og gjorde det med en avsluKende, rolig sang om sin mormor»

Billettar: https://litthusodda.ticketco.events/no/nb/e/selma_french