Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Møt Tore Renberg

april 17 @ 18:00 - 20:00

Ein av våre største og mest populære forfattarar, Tore Renberg, kjem til litteraturhuset i Odda!

Sachsen, 1681: Femten år gamle Anna Voigt tiltales for å ha drept sitt nyfødte barn. Blir hun kjent skyldig, vil straffen være døden.

Denne romanen folder ut den forbløffende fortellingen om Anna Voigt, om et samfunn som straffer sine døtre og sønner hardt, om tortur og henrettelser, om den medisinske lungeflyteprøven som ble starten på moderne rettsmedisin, om hevn, forfengelighet og ortodoksi, om gammel tid mot ny tid. Ut fra et unikt historisk materiale trer et mylder av skikkelser levende frem, skildret med stor innsikt og innlevelse. «Lungeflyteprøven» fekk mange seksarar frå anmeldarane og har vekt stor begeistring frå lesarane. Boka har ligge 33 veker på dei norske bestseljarlistene og er solgt til Tyskland, Danmark, Italia og Nederland.

«Makaber lesefest! … dette er en stor bok på alle mulige måter … Historien føles dessuten bemerkelsesverdig relevant for egen samtid … «Lungeflyteprøven» en historisk eventyrreise med klare forgreninger inn i nåtidens samfunnsdebatt. Det er virkelig bare å la seg rive med!»
ODA FAREMO LINDHOLM, VG

Guro Kvalnes leiar samtalen.

Open kafe og bar.

Støtta av Kulturrådet og Fritt Ord.

Billettar HER 

Detaljer

Dato:
april 17
Tid
18:00 - 20:00
Kategori for Arrangement: